In direct de pe front I

Huh! #:-S 1 down, 5 to go! Azi am dat proba la romana oral. Rezumatul zilei de ieri: trezit la 8, invatzat pana la 2 noaptea, dormit, la insistentele prietenilor, pana la 6 fara ceva, trezit azi dimineatza, invatzat pana la 9, imbracat, plecat la liceu. Trebuia sa intru la 11:45 si pe la 10:20 m-au strigat profele din comisie. Se decalase ora (copii destepti, turuie repede ;) ). Tremuram din toate inchieturile, mi-era frica, mi se parea ca am uitat tot…Partea buna era ca nu eram singura de acolo care se simtea asa! Foarte consolant gandul asta! ;)

In fine, intru in sala, ma apropii de catedra, imi las buletinu, iau biletu nr 61, ciorna si ma asez in banca. Subiectul 2, poezia! Fuck! Noroc ca e Eminescu, bat campii! ;)) Bag nasu in foaia cu subiectul, citesc textu de cateva ori fara sa inteleg nimic (era o lege despre sanatatea publica) si m-apuc sa rezolv. Ma opresc la un momentdat si trag cu urechea la colegii care raspundeau deja. Aveau un debit verbal extraordinal, turuiau si aveau idei bune, erau niste mici critici de literatura. Ma gandeam in sinea mea daca o sa ma ridic si eu la nivelul lor.

Rezolv primul subiect care avea 3 cerinte: sa precizez elementele situatiei de comunicare, sa caracterizez stilul textului si sa imi exprim parera cu referire la un citat din text. Trec la subiectul al 2-lea. Particularitati de limbaj si expresivitate intr-un text poetic de M. Eminescu. “Floare albastra”. Scriu ce-mi amintesc pe ciorna (citisem poezia chiar de dimineatza, dar nu imi aminteam versuri din ea :(( ), idei, figuri de stil, etc. Imi vine randul, incep in fortza, sa par sigura pe mine! NOT! Imi tremura vocea, ma balbaiam, bineinteles ca n-am ridicat ochii la profele din fatza mea, care pareau super de treaba si ingaduitoare. Cand am considerat ca am epuizat un subiect am trecut la urmatorul si tot asa. Termin si subiectul 2 si nu imi mai aduceam aminte nimic ce as mai putea zice. Se lasa o tacere penibila, dupa care profele imi spun ca sunt libera. Duc ciorna si subiectul la catedra, imi iau buletinu si o intind pe usa afara, fericita ca am scapat! Hmm:-? Aveam senzatia ca am uitat ceva: FOAIA CU REZULTATUL!!! :-t =)) Prea entuziasmata ca nu mi s-au pus intrebari si ca am scapat usor, nu ma mai interesa cat am luat. Pt mine conta ca am scapat. Nu se putea sa nu ma fac eu de oaie! :"> Ma intorc, iau foaia, pe profe le bufneste rasu, ma uit: 10! oaau… Tuleo, nene, acasa, eram franta. Dupa 3 ore de somn, nu vedeam decat patul. Am timp dupa ce ma trezesc sa ma bucur ca am inceput bacu cu dreptu, desi ma gandeam la un momentdat sa-l dau in toamna.
Sper ca toti ati trecut cu bine de prima proba! Multa bafta maine (sau poimaine)!